Min blogglista

söndag 5 augusti 2012

Ruth Rendell-känsla

Den brittiska thrillermästarinnan Ruth Rendell var en hejare på att skildra vardagens farlighet och förmedla den känslan till läsaren. Jag tycker att svenska Annika Sjögren har samma förmåga. Hon skriver om människor och miljöer i Härnösand på ett övertygande sätt. Konstigt att inte hon är mer läst.
   Hennes fjärde bok heter "Allt vad marken gömmer" och en av huvudpersonerna i den är femtioåringen Allan Karlsson  som lever lite vid sidan av samhället. Han försörjer sig på städvikariat på olika skolor i stan. En dag rotar han bland gamla papper hemma hos sin döda mormor och hittar då uppgifter som avslöjar varför han som barn blev fosterhemsplacerad. Grubblerierna om det förflutna får otäcka att minnen bubblar upp till ytan.
  En annan huvudperson är Martin. Han bor kvar hos sin mamma, det lätt förståndshandikappade  Ragnhild, fast han närmar sig de trettio. Så blir han tokkär i Carro som har en spännande men komplicerad bakgrund. De beslutar sig snabbt för att flytta ihop men när en person hittas mördad på parets gräsmatta förändras allt. Och Allan Karlsson har band till mordoffret. Så knyts intrigtrådarna samman..

  Har ni inte läst Sjögren än - så gör det. Om ni vågar riskera nattsömnen.Boken är svår att lägga ifrån sig.

2 kommentarer:

  1. Den senaste "Annika Sjögren" vekar vara extra spännande - måste läsa!

    SvaraRadera
  2. Ja, hon är verkligen värd många läsare!

    SvaraRadera