Min blogglista

torsdag 23 augusti 2012

Skratt till döds

   Ett mord är ingenting att skratta åt. Ändå dör en framstående indisk forskare i ett skrattanfall när en hinduisk gudinna träder fram ur dimman och stöter ett svärd i hans bröst. Skrattar gott gör även mannen som antas ligga bakom det märkliga mordet - den mäktige gurun Maharaj Swami, som härmed blivit av med sin mest högljudde kritiker. Men frågan är om gurun verkligen är skyldig.
  Tempot är högt från början till slut i Tarquin Halls andra deckare "Mannen som dog skrattande" om Vish Puri , Indiens mest diskrete privatdetektiv, livsnjutaren som älskar  kryddstarkt mat. Han tror inte på några övernaturliga förklaringar, utan spanar efter en verklig mördare. Jakten på sanningen för den mustaschprydde detektiven från slummen i Delhi till de heliga platserna längs Ganges. Och vem är den där gurun egentligen?
  Precis som i debutboken "Fallet med den försvunna tjänsteflickan"  är det här en både charmig och underhållande roman som utspelar sig i det moderna Indien. En miljö som inte är vanlig i översatta deckare.
   Hall är engelsman men gift med en indiska och delar sin tid mellan städerna London och Delhi.Hans tredje deckare om Puri är på kommande.

1 kommentar: