Min blogglista

torsdag 1 november 2012

45 år av murvelliv

  Om Jan Mosanders mamma hade fått bestämma hade Jan blivit banktjänsteman i Helsingfors. Turligt nog valde han inte den banan utan blev journalist med hela Europa som bevakningsområde.
   Han har bott i Tyskland och vet allt om kalla krigets konsekvenser, han har druckit te med Albert Speer och träffat spionen Stig Bergling på tåget, han har skrivit om svenskt biståndsfusk och om Bofors solkiga affärer.
   Han har också tur när det gäller att vara på rätt plats, det bevisar han genom att vara på kryssning på Costa Concordia när hon rände på grund utanför Gigli. Givetvis var han förste man att rapportera om händelsen. 
   Jan Mosander har i nyutkomna "Bland spioner, kommunister och vapenhandlare" samlat några av de viktiga händelserna från ett 45-årigt murvelliv. Han lånar Piratens devis för boken: Det finns ingenting som inte hänt, men mycket som inte har berättats."
  Som fri journalist kan han nu välja sina vinklar, och de är intressanta. Om spionen Bergling, som också svepte förbi Åland, har jag nu läst Mosanders berättelse. Historien fördjupas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar