Min blogglista

fredag 2 november 2012

Lynleys egna värld

Elizabeth George är tillbaka med en ny berättelse om Thomas Lynley och hans värld. Han har så smått börjat repa sig efter förlusten av sin mördade hustru Helen.
  I "En lögn att lita på" skickas han  på hemligt uppdrag till Lake District för att utreda om Ian Creswell verkligen dog i en drunkningsolycka.
  Creswells morbror och arbetsgivare är den välkände och nyligen adlade industrimagnaten Bernard Fairclough, vars son Nicholas, gjort sig känd i den brittiska skandalpressen för sitt missbruk. Snabbt kryper det fram att den rika och hemlighetsfulla familjen har mer än ett skelett i garderoben. Och om man börjar rassla med den kan oväntade saker hända.
  Eftersom Lynley  måste undvika att bli igenkänd ber han sina två vänner Simon och Deborah St James att hjälpa till.Tillsammans  gräver allt djupare i familjen Faircloughs historia till dess att den fina fasaden spricker. Fram kommer bilden av en familj där ingen drar sig för att utnyttja de andra genom svek, lögner och utpressning.
   George målar skickligt upp scenariot i ett höstregnigt sjödistrikt. Hon låter scenerna avlösa varann i snabb takt på ett nästan filmiskt vis. De drygt 600 sidorna känns inte långa, men visst domnar händerna när man ligger och läser en tegelsten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar