Min blogglista

tisdag 20 november 2012

Ruggiga Stonehenge

    Sam Christer heter en brittisk dokumentärfilmare och producent som numer också är thrillerförfattare i bästa Dan Brown-stil. Hans första bok återknyter till platsen Stonehenge, en plats som satt mångas fantasi i rörelse. De lärde strider ännu om platsens funktion. Tempel, offerplats eller astronomiskt observatorium? Eller kanske alltihop?
   Här blir en man, en vecka före sommarsolståndet, slaktad på det mest brutala sätt inför en grupp troende, som iförda prästkappor deltar i en offerceremoni. Bara några timmar senare begår en av världens främsta skattjägare självmord och efterlämnar ett kryptiskt brev till sin son, arkeologen Gideon Chase. Gideon allierar sig med en orädd kvinnlig polis på orten och snart upptäcker de ett hemligt samfund - en urgammal internationell sekt som i tusentals år har dyrkat Stonehenge.
   Gruppen har en karismatisk och ledare och praktiserar en rituell offerrit där människor offras för att avslöja stenarnas hemlighet.
  Det är spännande och välkomponerat, som om man korsat Indiana Jones med Ian Rankin ungefär. En bitvis ruggig men också spännade thriller. Författren lär ha siktet inställt på att skriva om fler historiskt märkliga platser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar