Min blogglista

tisdag 27 november 2012

Emmas debutroman

   En intressant debut gör drygt 20-åriga Emma Pemberton från Helsingfors med romanen "Kom". En roman hon vann Söderströms "intrigromantävling" med.
  Inte för att jag riktigt vet vad en sådan roman är, jag tycker att det här är en roman om relationer, en med mycket dialog. Men intrig, tja. Romanen förs fram genom träffsäker dialog.
  Det handlar om Erika, Katja, Thomas, Martin, Not. Fem unga människor i dagens Helsingfors som genom försök och misstag kämpar för att stå nära en annan människa. De inser det svåra i att kombinera människors viljor och känslor, och att det enkla ordet "kom" kunde hjälpa dem avsevärt. Men det kan vara så otroligt svårt att säga.
  Vissa av dem går ännu kvar i gymnasiet, andra läser på inträdesförhör, en jobbar i kassa. De dricker, röker, går på skrivarkurs, har sex, skvallrar - men vad lever de för och vad går allt ut på?
  Pemberton lyckas väl med att beskriva livet på knivens egg, de där åren när alla val verkar vara ödesbestämda. Ska bli spännande att se hur hon går vidare med sitt skrivande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar