Min blogglista

måndag 27 maj 2013

Den fjärde om Mattias

 "Populisten" heter den fjärde och avslutande delen i serien om advokaten Mattias Berglund, Susanne Dahlgren på läns­kriminalpolisen och justitieminister Gerd Lundin. Det är tidigare justitieministern Thomas Bodström, som när han byter till författarkostym ger en frän skildring av den populism som sprider sig som ett gift i alla läger i media, i politiken och i rättsväsendet.
    Mattias är nyskild och har flyttat ihop med Susanne, som har gjort karriär och fått jobb som biträdande justitieminister till Gerd Lundin. För första gången börjar han tvivla på sitt yrke, när han försvarar en präst som påstår sig vara oskyldigt anklagad för hustrumisshandel. Dessutom kompliceras saker av att en annan av hans klienter, en hemlös narkoman, råkar ut för en mystisk dödsolycka. När regeringskansliet utsätts för en hackerattack är katastrofen ett faktum.
  Bodström oljar berättarmaskinen och skapar ett nästan sannolikt scenario, men hans personer får inte riktigt liv trots alla intrigtrådar. Hyfsad bladvändare men fort glömd när man läst den

1 kommentar:

  1. Fick denna i brevlådan alldeles nyss. Ser så fram emot att läsa den!!

    SvaraRadera