Min blogglista

onsdag 4 september 2013

Den goda höstmaten

  Sommaren hänger sig envist kvar men höstböckerna strömmar in. Jag har medvetet valt bara ett litet antal matböcker - det ges ju ut en om dan! - men "Höstmat från Arla köket" gillar jag.
   Arla Köket har  provlagat tusentals recept genom åren, ofta med hjälp av några av Sveriges bästa matlagare som vet hur man gör vänner, familj och släkt lyckliga både till vardags och fest. Nu har Arla provkök samlat sina favoriter i fyra kokböcker, indelade efter säsong och först ut är delen med höstmat.
  Och höstmat kan vara starkt som en biffgryta med chili eller klassiska kåldolmar eller något milt som en kantarellsoppa. Rustikt som en lammlasagne eller ljuvligt som lingonmazzariner och inkokta plommon. Smakupplevelsen är ofta stor i förhållande till arbetsinsatsen. Naturligtvis använder man sig av alla skördetidens grönsaker och bär.
  Boken innehåller ett hundratal läckra recept och många inspirerande bilder och maten är uppdelad på fem avsnitt. Bara att bläddra i boken gör att man börjar fundera på nya kombinationer till middagsmaten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar