Min blogglista

måndag 23 september 2013

Recept på romantik

Vet inte vad det beror på men den ena franska romanen efter den andra kommer min väg. Den senaste i raden är unge Nicolas Barreau (30+) som finns på svenska nu med sin tredje roman, "En engelsman i Paris".
  Huvudpersonen Aurélie Bredin vandrar ensam  på Paris gator. Hennes pappa har nyligen dött och  pojkvännen har lämnat henne för en annan kvinna. Man kan deppa ihop för mindre. Men under en av sina promenad kommer hon till en bokhandel där hon hittar "En engelsman i Paris" av den engelska författaren Robert Miller. Boken beskriver hur han kom till Paris för en lansering och träffade en kvinna. Till sin förvåning upptäcker Aurélie att kvinnan liknar henne själv och att berättelsen delvis utspelar sig på pappans restaurang, Temps des Cerices, som hon fått ärva.
   Aurélie blir förstås besatt av att få träffa författaren men hennes försök att kontakta den skygge Robert Miller lyckas inte. Men Aurélie ger inte upp. Hon skriver till författaren och bjuder in honom till en romantisk middag.
  Fortsättningen är väl inte så svår att räkna ut. Lättläst och underhållande och en godbit för den som längtar till Paris.

1 kommentar: