Min blogglista

söndag 29 september 2013

En relationsroman till

Det är högkonjunktur för böcker om relationer. Kanske för att kvinnor är en säker målgrupp för sådana böcker. Anna Fredriksson, som tidigare skrivit manus till tv-serier som Rederiet, kommer med sin tredje roman, "Augustiresan".
    I centrum står Jenny, fyrtio år med ett liv som inte blev hon tänkt sig. Hennes make har varit otrogen och tillvaron rasar samman när skilsmässan är ett faktum. Av tre ungdomskompisar blir hon övertalad att åka med på en cykelsemester genom det sensommaridylliska Österlen, de vill hjälpa henne att hitta tillbaka till sig själv igen.
    Men vänskapen sätts däremot på hårda prov under åkturens fem dagar. Jenny får reda på att en av väninnorna har vetat om makens otrohet utan att berätta, vilket lägger sordin på den glada stämningen. I gruppen börjar olika läger att bildas och kompisarna förvånas alltmer över hur Jenny har förändrats under det senaste året. De inser att något allvarligt måste ha hänt utom svårigheterna i äktenskapet.
   En helt OK berättelse om kvinnors relationer men den lyckas inte beröra mig på djupet. Det är en bit underhållning som avdunstar när man läst ut boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar