Min blogglista

måndag 8 februari 2016

I en tysk by

 Det är inte ofta tyska deckare når en svenskspråkig publik men Nele Neuhaus "Snövit ska dö" har inte gått att motstå. Boken ges ut i översättning på många språk.
  Allt börjar en grå och regnig novemberdag när några byggarbetare hittar skelettet efter en ung flicka på den gamla övergivna militärflygplatsen utanför Frankfurt. Kort efter det blir en kvinna nedknuffad från en gångbro vid motorvägen inte långt därifrån.
    Kriminalpoliserna Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein upptäcker snart att spåren efter de båda händelserna pekar åt samma håll, och deras efterforskningar leder till det förflutna. Mer än tio år tidigare försvann två tonårsflickor, Laura och Stefanie, i den pittoreska lilla byn Altenhain. Trots bristen på säkra bevis pekades Stefanies tjugoårige pojkvän Tobias ut som förövare och dömdes till fängelse. Nu är han ute och har återvänt till sitt barndomshem. Där möts han av bybornas fientlighet och misstänksamma blickar – och kanske mer än så. Kvinnan som knuffades från bron visar sig nämligen ha en koppling till Tobias. Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein försöker få klarhet i överfallet, men hindras av en mur av tystnad. När ännu en flicka försvinner i Altenheim börjar en ren häxjakt i byn.
    Neuhaus är en duktig intrigspinnare och man måste vara alert för att följa alla intrigens vindlingar. Slutet är lite överarbetat, annars är det en helt OK kriminalroman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar