Min blogglista

onsdag 17 februari 2016

Kontakt över alla gränser

När datageniet Sam möter sitt livs kärlek, Meredith, på dejtingföretaget där de båda jobbar, slår det gnistor. Livet leker tills Sam får sparken och Merediths älskade mormor dör. För att muntra upp sin flickvän skapar Sam ett dataprogram som skickar mejl från hennes mormor.
   Kusligt? Ja. Övernaturligt? Nej våra personligheter finns ju sparade i mejl, videofilmer och sociala medier. Om just detta handlare Laurie Frankels roman "Vi möts igen". Det är en gripande och oförglömlig kärleksroman som utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt och vad en desperat människa står ut med. P
aret inser snart att de sitter på århundradets affärsidé och startar företag ihop. Kunderna strömmar till för att få kontakt med sina nära och kära. Men på varje person som vill ta farväl går det tio som inte kan släppa taget. Att tala med de döda visar sig vara mer komplicerat än någon hade kunnat ana, och en dag ställs Meredith och Sam inför en tragedi som får allt att rasa samman.
   Den påminner mig om Romain Garys roman "La promesse de l'aube" (Löfte i gryningen) där en passionerad mamma fortsätter skicka brev till sonen vid fronten långt efter att hon dött. Romanen blev film för ett antal år sedan med magnifika Melina Mercouri i rollen som mamman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar