Min blogglista

tisdag 9 februari 2016

Njutningens konst

Efter den framgångsrika "Det blir alltid som man tänkt sig" kommer nu Olof Röhlander med den personliga och inspirerande "Konsten att njuta av livet – och ändå få saker gjorda".
    Här beskrivs njutandets konst på ett nytt och annorlunda sätt. Författaren vänder upp och ner på invanda föreställningar och förklarar till exempel varför man inte ska ta dagen som den kommer.
   Det är lätt att skjuta upp njutandet när vardagslunken tar över. Vi kämpar och stretar, hämtar och lämnar barn, bär matkassar, sitter på långa möte och somnar i soffan när dagen är slut.
  Men vill du kunna njuta mer av livet utan att tappa styrfart? Hitta fram både till hängmattans vila och till arbetslusten? Att njuta mer av livet är något vi kan öva på.I boken kan man testa sig och kolla hur mycket livsnjutare man är.
  Att se och uppskatta små saker i tillvaron. Att njuta av alla moment i en arbetsprocess. Att fokusera på det som faktiskt finns istället för på det som saknas. Att låta sinnesintrycken påverka upplevelser i högre utsträckning. Att finna njutning även i motgångar. Det kan bli en livsfilosofi som man ständigt utvecklar. Ett förhållningssätt som gör att man lyckas njuta i de mest oväntade sammanhang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar