Min blogglista

söndag 17 december 2017

1920-talets Ceylon

 Dinah Jefferies är född i Malaysia men flyttade med sin familj till England vid nio års ålder. Hon låter gärna sina böcker utspela sig i Fjärran Östern och de är ofta genomsyrade av en blandning av kärlek och sorg. Som "Teodlarens hustru" som kom tidigare i höst.
  Den handlar om nittonåriga Gwendolyn Hooper som stiger av ångbåten som har tagit henne till Ceylon där hon ska träffa sin make. Men mannen som tar emot henne på plantagen är inte samme man som hon blev hals över huvud förälskad i hemma i London.
    Den grubblande och distanserade Laurence har fullt upp med arbetet på teodlingen och har inte mycket tid över för sin unga hustru. Gwen får utforska egendomen på egen hand.Det är en plats fylld av mystiska ledtrådar till det förflutna, en gulnad bröllopsklänning i en koffert och en överväxt grav som är undangömd på ägorna. Snart blir Gwen gravid, men lyckan över det nya livet blir inte långvarig och i förlossningsrummet tvingas hon ta ett beslut som kommer att påverka hennes liv för all framtid.
    Handlingen är förlagd till 1920-talets Ceylon och de koloniala strukturer som fanns då. Påminner lite i tonen om klassikern "Rebecka".

1 kommentar:

  1. Den här är jag så nyfiken på. Tror jag skall klicka hem den.

    SvaraRadera