![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiY9hhq9Q_6XzHjxkv-LYXgFiQr57kMLcZNy07d9GE0TsKqilDqlUYBH5LLDcPJTZcaHXg-cay0nboXOJ4YXjnvylTukAEudfvRTGtP9raePvrhgEgC8F27RNm0QIj3hdcaJ-bdftMoUkM/s1600/husmanskonster.jpg)
I nyutkomna "Husmanskonster" lagar han rejäl, god och riklig mat mat att samlas kring. Mycket av grönsakerna kommer från den egna trädgården och husmanskost lagar man ju utgående ifrån säsongens grönsaker.
Här finns mängder med recept på smårätter, soppor, fisk, fågel, kött, vilt och desserter. De spänner över det traditionella och välkända till nytolkningar och influenser från andra matkulturer.
Kan man läsa om Biff Rydberg, en ramslökssoppa, det kokta hönset i currysås, slottssteken, kåldolmarna på lamm, en osso bucco, krusbärskrämen och mycket, mycket mer utan att snålvattnet börjar rinna? Jag kan det inte.
Mannerström är en av de stora kockarna och han delar generöst med sig av sina bästa knep, så att också kokbokslagaren kan få lite stjärnglans över menyn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar