Min blogglista

torsdag 21 december 2017

Minnen som gör ont

   Håkan Östlundh med en roman som inspirerats av hans egen uppväxt, om en familjs splittring och om en tjugofemårig tystnad som kan brytas först efter döden. "Till Sara, sen bränns allt!"heter den.
   Det handlar om Sara Kvist, som är på väg tillbaka till sin självvalda exil i Los Angeles efter att ha begravt sin mamma i Stockholm. En mamma hon inte träffat på tjugofem år. Med i handbagaget har hon ett paket med påskriften: Till Sara, sedan bränns allt!
    Paketet innehåller mammans efterlämnade anteckningsböcker och de väcker olyckliga minnen till liv. Minnen av något som började som ännu en av många skilsmässor under det tidiga och fria sjuttiotalet, men som slutade i en virvel av omskakande händelser som förändrade tillvaron för alla inblandade. Hur kunde Saras mamma, som var en sådan kärleksfull och omtänksam person, drivas till vansinnets rand?
   Förutom att konfrontera de smärtsamma händelserna i barndomen, som Sara så länge gjort allt för att glömma, tvingas hon rannsaka sina egna val i vuxen ålder. Vad är det egentligen som drivit henne att gå bakom ryggen på maken Johan och riskera deras sju år långa förhållande? Har hon gjort det av kärlek och nödvändighet eller är det andra mörka och destruktiva krafter som fört henne vilse?
Efter sin populära Gotlandsserie om kriminalpolisen Fredrik Broman återkommer
   Kanske vissa beteenden går i arv, fast man inte ser det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar