Min blogglista

onsdag 27 december 2017

Ruggigt om sektliv

Har just kommit mig för att läsa första delen av Mariette Lindsteins romaner om livet i en sträng sekt. "Sekten på Dimön" heter den. Det finns ytterligare två böcker i serien.
  Det som gör läsningen ruggig är att författaren själv som ung drogs in i Scientolog-rörelsen och var fast med den i mer än 20 år. Större delen av tiden befann hon sig i Los Angeles och kunde på nära håll se hur våld och brutalitet bredde ut sig. Likaså var kontrollen över medlemmarna stenhård, det ska inte gå att hoppa av men Lindstein gjorde det ändå till slut. Nu ägnar hon all sin tid åt att föreläsa och skriva om sekternas farlighet för att varna andra.
 Skulle tro att den unga Sofia är författarens alter ego när hon snappas upp av sekten. För på en dimmig och vindpinad ö utanför Bohusläns kust har en New Age-liknande rörelse slagit sig ner. Den karismatiske ledaren Franz Oswald har utvecklat en lära, ViaTerra, som sägs återställa kroppens naturliga balans.
   Sofia Bauman har precis avslutat sina universitetsstudier och dras till ViaTerra. Men när sommaren ger vika och höstdimman driver in över ön börjar Sofia undra om hon blivit indragen i en sekt - och om det går att komma undan den. Handlingen är lika spännande som i värsta thrillern och det är ruggiga interiörer som avslöjas.

1 kommentar:

  1. Den här bokserien har även jag tänkt läsa. Den verkar spännande.

    SvaraRadera