Min blogglista

måndag 4 december 2017

Lätt hitta en egen ö

Sverige är ett land fullt av öar, och i "101 svenska öar  du måste se innan du dör" delar Leif Eriksson och Martin Svensson generöst med sig av sina öupplevelser.
  I denna rikt illustrerade bok, Sevda Svensson är fotograf, hittar man ett urval av några av de mest speciella. Från norr till söder, från väster till öster, har de samlat fakta och information om väderförhållanden, flora och fauna, historia och kuriosa. Extra rolig är den att läsa just nu, när vi är så långt borta ifr¨ån sommarens landskap.
   Här finns karga och otillgängliga små skärgårdsöar långt ut i havsbandet, lummiga öar i de stora sjöarna och floderna, men självklart också de största, mest välkända och bebodda öar som de i Stockholm.Gotland har man genomkorsat och undersökt och hittat riktiga smultronställen.
    Urvalet är subjektivt men erbjuder något för alla smaker. Varje ö har fått sin egen berättelse och boken är fylld av praktiska råd och tips för den som själv vill besöka någon av dessa fantastiska platser. Utöver ett rikt bildmaterial är boken också försedd med kartor.
   En bok att inspireras av om man söker utflyktsmål lämpliga för en dag eller för flera. Undrar om inte den åländska övärlden borde beskrivas på liknande sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar