Min blogglista

fredag 22 december 2017

Om kvinnligt dubbelliv

   När man pratar om att leva dubbelliv brukar det oftast handla om män. Men Kristina Emilsson visar i "Äta kakan och ha den kvar" att kvinnor också kan. En lättsam roman som har ett budskap väl inbäddat, en som passar bra för lediga helgdagar när man är för mätt för de tunga romanerna.
   Här träffar man Amanda Berger, som lever ett tryggt och tillrättalagt liv tillsammans med sin man och deras två tonårsdöttrar i en Stockholmsförort där ytan är allt, och där det är viktigare att vara lyckad än lycklig. När hon blir uppsagd från sitt jobb håller hon det hemligt för sin omgivning och börjar istället trassla in sig i lögner.
     Lögnerna växer och snart finner sig Amanda leva ett fullskaligt dubbelliv. På helgerna är hon den ansvarsfulla tvåbarnsmodern i villan i Bromma. I veckorna är hon den ensamstående flygvärdinnan i innerstan, som jobbar extra i en second hand-butik, får nya vänner och skaffar sig en yngre älskare.
Allt rullar på och Amanda trivs med sin nya tillvaro - ända tills den dag hon upptäcker att hon inte är den enda som ljuger.
   Det här är Emilssons debutroman och hon har skrivit två till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar