Min blogglista

måndag 11 december 2017

Parisisk mystik


 "Mordet i Eiffeltornet" ärdet första Victor Legris-mysteriet av psudonymen Claude Izner. Bakom den döljer sig två systrar som säljer böcker vid Seines strand - Laurence Lefèvre och Liliane Korb. vet allt om 1800-talets Paris. Deras serie om amatördetektiven Victor Legris har blivit enormt populär med en halv miljon sålda böcker i Frankrike och utgivning i bland annat England, USA och Tyskland.
 Det skinande nya Eiffeltornet är stoltheten på världsutställningen i Paris 1889. Men en dag kollapsar och dör en kvinna på första våningen. Är det verkligen möjligt att ett bistick orsakat dödsfallet? Den unge bokhandlaren Victor Legris bestämmer sig för att ta reda på sanningen.
  Victor driver tillsammans med sin kompanjon, japanen Kenji Mori, bokhandeln Librairie Elzévir, där medhjälparen Joseph får anpassa sig till sina ganska excentriska arbetsgivares nycker och vanor. Bokhandeln gästas av såväl kända som okända personer från det färgstarka och brokiga Paris, bland annat Victors charmanta, egensinniga konstnärsväninna Tasja, som dock inte drar riktigt jämnt med Kenji.
  Vill man ha en doft från tider som flytt kan man läsa Izners parisskildringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar