Min blogglista

torsdag 4 oktober 2012

Fängelse bättre än "hemmet"

  Märtha, Anna-Greta, Stina, Krattan och Snillet bor på servicehemmet AB Diamanten. De sjunger i kör, ses på rummet och smuttar hjortronlikör i hemlighet och har långtråkig. Dålig mat, trist bemötande, ingen motion och allt hårdare besparingar. Då kommer damerna på att fängelse ju är mycket bättre - det vet ju alla.
   Catharina Ingelman - Sundberg låter damerna utveckla sin idé i "Kaffe med rån". De ska begå ett brott och se till att de blir dömda. Någon typ av ekonomisk brottslighet, en liten kupp av något slag. Och allt de kammar hem ska läggas i en speciell Stöldfond för äldre och alla dem som behöver stålar.  
  Utrustade med rollatorer tar seniorligan in på Grand Hotel i Stockholm för att råna de rika gästerna. Men bytet blir alltför klent och räcker inte för att hamna i fängelse. För att lyckas med det måste de komma på det perfekta brottet. Och de fått smak för brott och ger sig ut på hisnande äventyr i det okända. Men figurerna i den undre världen är inte att leka med och vad som helst kan hända...
  Författaren leker med schabloner och har skrivit en rolig skröna som också kan läsas som ett inlägg i debatten om de äldre i samhället. Tänk att man måste bli lätt kriminell för att ha lite roligt i den åldern!

2 kommentarer:

  1. Låter som lite småkul läsning!

    SvaraRadera
  2. Jo, jag tycker nog att den är kul även om starten är lite seg. men jag gillar tanken på att man vill byta hemmet mot fängelset - kanske det är fängelse som fängelse.

    SvaraRadera