Min blogglista

tisdag 12 september 2017

En dos fransk feelgood


Agnès Ledig är barnmorska och författare och bor i Frankrikes nordostliga hörn, Alsace. Hon har seglat upp som en av de bästsäljande författarna i sitt hemland och hon har tilldelats de franska bokhandlarnas pris.
   I höst har en andra bok av Ledig kommit på svenska, "Välj honom" heter den och den handlar om snåriga relationer, om förtryck och dåliga val men också om att aldrig ge upp försöket att påverka livet.
   Det börjar med att den unge brandmannen Roméo hamnar på sjukhus efter att ha blivit svårt skadad i en eldsvåda. Där möter han sjuksköterskan Juliette. Hon lever i en destruktiv relation med en våldsam man och vill så gärna få ett barn - för då kommer nog allt att bli bra. Juliette engagerar sig både i patienten Roméo och hans 14-åriga lillasyster Vanessa, som han har vårdnaden om.
     Men efter tillfrisknandet tappar de kontakten och Juliettes man blir alltmer kontrollerande. Tre år senare är hon äntligen gravid. Då råkar hon ut för en olycka. Roméo arbetar fortfarande som brandman och nu är det han som får rycka ut och rädda Juliettes.
  Det är en varm och hoppingivande berättelse om sorg och glädje i några vanliga, men ändå helt speciella människors liv. Kanske läsarna behöver mer av goda berättelser i en hård tid, för liv kan påverkas av böcker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar