Min blogglista

söndag 10 september 2017

Varför blodsbröllop?

Peter Robinson är en av världens främsta deckarförfattare och är tillbaka med en ny bok om kriminalkommissarie Alan Banks - "Skuggan av tvivel".
   Det börjar med ett väarrangerat bröllop i en landsortskyrka men det som skulle ha varit den första dagen i Lauras och Benjamins gemensamma liv blir istället den sista. Brudparet hinner knappt ut på kyrkbacken innan de blir skjutna.
   I tumultet dröjer det alltför länge innan någon riktig hjälp når fram till blodbadet vid den lantliga kyrkan. När tystnaden lägger sig är flera av bröllopsgästerna döda.Efter en intensiv jakt på förövaren verkar det för en stund som att rättvisan segrat.
Men kriminalkommissarie Alan Banks plågas av en känsla av ovisshet och den förstärks av vad obducenten berättar. Han vill veta vad som egentligen hände utanför kyrkan och varför. Banks börjar gräva djupare i morden och en av de nya inspektörerna i gruppen, Gerry, visar framfötterna och tar utredningen vidare. Allteftersom nya ledtrådar uppenbarar sig leds Banks längre in i det förflutna och in på gamla hemligheter. När man äntligen närmar sig den chockerande sanningen är det nästan för sent. Upplösningen sker i rafflande tempo medan vinterregnet öser ner och floder svämmar över.
   En sak jag dock inte begriper är förlagets val av omslagsbilder, gamla byggnader utan koppling till innehållet alls i murrig färgskala. Var är logiken? Nåt jag missar tydligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar