Min blogglista

lördag 2 september 2017

Vad döljer Viskaren?


Kommissarie Konrad Sejer sitter i polisens förhörsrum med en kvinna. Ett fruktansvärt brott har begåtts och Sejer söker sanningen och försöker förmå kvinnan att berätta sin historia. Det är upptakten till Karin Fossums nya psykologiska deckare "Viskaren" som är ruskigt bra och där författaren, som vanligt, skrämmer läsarna som de vill bli skrämda.
   Ragna Riegel tar ingen plats, hon är liten och tunn, viskar till och med fram orden efter en misslyckad stämbandsoperation. Ragna arbetar på Europris, där vanliga människor köper vanliga, mörka dunjackor till lågpris. Efter föräldrarnas död bor hon ensam i barndomshemmet, sin son har hon inte mycket kontakt med, han har flyttat till Berlin och skickar bara enstaka jul- och födelsedagskort.
    Hennes liv följer alltså fasta rutiner och det är så hon vill ha det. Hon sitter på samma plats i bussen varje dag, handlar i samma närköp. Hon har ordning på livet. Tills den dag då hon får ett hotbrev. Någon vill döda henne.Då förvandlas de lugna rutinertna till skräck och förvirring, Ragna måste försvara sig. Till varje pris.
   "Viskaren" präglas av allt det som gör henne till en av Norges främsta i genren: psykologisk insikt, oförglömliga personporträtt och en spänning som växer fram mot den brutala upplösningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar