Min blogglista

onsdag 13 september 2017

Ny spionmästare

"Öster om avgrunden" är den fjärde och avslutande delen i Thomas Engströms serie om Ludwig Licht, frilansande problemlösare i världspolitikens mörka undervegetation. I Kaukasus – skärningspunkten mellan öst och väst, nord och syd, kristendom och islam hinns han slutligen ikapp av sina många synder ur det förgångna.
   Tblisi i juli 2016 finns affärskvinnan Pauline Hollister, som bär på ett antal mörka hemligheter. Hon vänder sig till Ludwig Licht, som numera arbetar på säkerhetsfirman EXPLCO:s avdelning i Georgien. Men innan hon hinner avslöja vad hon vet försvinner hon. Samtidigt börjar den hårt ansatta kaukasiska republiken att rämna.
    En rad terrordåd drabbar huvudstaden, och det mäktiga Ryssland i norr uppträder alltmer hotfullt. Vad var det Hollister ville berätta och vilka krafter har hon satt i rörelse? Ludwig ställs snart inför sin farligaste, mest hänsynslösa fiende någonsin: en av hans gamla överordnade från östtyska Stasi.
   Engström har skrivit si fram till sin stil nu och den är effektivare än någonsin, en trovärdig berättare om spioneriets sjaskiga hantverk och Tbilisi, staden utan chans och med alla möjligheter, mitt emellan öst och väst, kristendom och islam, är den perfekta bakgrunden för berättelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar