Min blogglista

torsdag 14 september 2017

För rebelliska flickor

   Tänk om prinsessan inte gifte sig med prinsen, utan istället valde att bli astronaut? 
  "Godnattsagor för rebelltjejer" är en bok fylld av kvinnliga förebilder. Den har blivit en av världens mest uppmärksammade barn- och ungdomsböcker. Den finansierades ursprungligen genom Kickstarter och den engelska originalutgåvan slog snabbt rekord som den mest förbeställda boken genom tiderna. Den utkom i fjol och är redan översatt till 30 språk.
    Bakom boken finns italienskorna Elena Favilli , som är är prisbelönt journalist och medieentreprenör och Francesca Cavallo som är en prisbelönt regissör och författare – detta är hennes sjunde barnbok.
   Boken har illustrerats av sextio kvinnliga konstnärer från jordens alla hörn, och presenterar hundra fantastiska kvinnor, bland andra Ada Lovelace, Malala, Elizabeth 1, Serena Willams, Amelia Earhart, Michelle Obama och Astrid Lindgren. Kvinnor från förr och nu som – mot alla odds – har uppnått otroliga resultat och ändrat historiens lopp. De är författare, astronauter, konstnärer, dansare, kockar, rappare, boxare, forskare och politiska ledare från hela världen. Stärkande, inspirerande och absolut sanna sagor för tjejer i alla åldrar.Den bör finnas i varje flickrum.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar