Min blogglista

fredag 29 december 2017

Jazz och äventyr

"Miraklet på Richmond Street" är Marie-Helene Bertinos originella debutroman om tre udda karaktärer och om att inte låta omgivningen bestämma vad som är möjligt i livet.
    Ingenting går riktigt nioåriga Madeleines väg i livet. Hon sörjer sin mammas död och kämpar med att ta hand om sin sorgtyngda pappa. Samtidigt är hon ensam och stöter på motgång efter motgång i skolan. Men Madeleine är också en rapp och rebellisk tjej med stora drömmar. Och hon har ett alldeles specifikt mål - att få sjunga på Philadelphias legendariska och mytomspunna jazzklubb på Richmond Street. Dagen före julafton ger hon sig ut på ett äventyr, en drömlik resa hon sent ska glömma.
    Samtidigt försöker Madeleines nyskilde lärarinna, Sarina, väcka liv i en gammal relation. Planlöst vandrar de genom staden, tills de kommer till den kända jazzklubben. Där jobbar ägaren Lorca hårt för att få ihop de pengar som krävs för att behålla klubben.
   Tre vitt skilda liv flätas samman, tre vilsna själar som alla söker efter hopp på Philadelphias snötäckta gator. Under ett enda dygn upptäcker de vad livet har att ge och musikens kraft att förena och förtrolla livet.

1 kommentar:

  1. Har precis läst denna och det var något med språket som gjorde att jag inte fick riktigt flyt i berättelsen.

    SvaraRadera