Min blogglista

tisdag 23 april 2013

Den 16:e om Brunetti

  Det är natt i Venedig när ett gäng uniformerade män bryter sig in hos barnläkaren Gustavo Pedrolli, misshandlar honom och kidnappar familjens arton månader gamla baby.
   Öppningsscenen är stark i Donna Leons "Saknad till döds" som nu finns på svenska. Enligt uppgift den sextonde boken - och en stark en.
   Kommissarie Guido Brunetti inleder sin undersökning på sjukhuset, där ingen kan förstå varför någon skulle vilja ge sig på den respekterade barnläkaren. Men som vanligt går Brunetti sina egna vägar i jakten på ohederlighet och korruption.Och skrapar man på ytan finns alltid någonting gömt under.
Vill man veta mer om Brunettis Venedig kan man med fördel läsa Toni Serpedas bok "Brunetti's Venice" där författaren går i kommissariens fotspår. Från hemmet i San Polo till jobbet på La Questura, förbi favoritrestauranger men också till mer avlägsna delar av stan.
  Läsningen djupnar när detaljer beskrivs.

2 kommentarer:

  1. Vet du att Donna Leon uppträder på Åbo musikfestspel den 10.8. Hon lär skall vara en utmärkt recitatör och uppträder tillsammans med en barockensemble.

    SvaraRadera
  2. Jo, jag har skrivit om det. Och Donna Leon är en musikälskande författare. Nästan alla hennes böcker börjar med ett citat (på italienska) ur någon lämplig Mozart-opera. Och i första deckaren tog hon livet av en otrevlig dirigent i operahuset La Fenice i Venedig.
    Så mord och musik hör ihop för henne.

    SvaraRadera