Fast snön just har smält och naturen har tidig vår så har bokförlagen redan sommar och ger ut böcker om blommor, båtliv och mat.
I kokboken" Sommarlätt" bjuder matskribenten Mia Gahne
på ett femtiotal enkla recept för lata dagar tillsammans med makalöst
vackra miljöbilder tagna av Stefan Wettainen.
Här finns recept på rätter
med kött och fisk, röror och tillbehör och delikata desserter. Det
serveras såväl grillat som drycker och bakat. Och naturligtvis gott om
grönsaker, frukt och bär med inspirationen från havet och skogen,
från trädgården, från åkrar och ängar. Naturens skafferi räcker långt.
Det är inte ett dugg ansträngande att åstadkomma läckra måltider just
när det mesta smakar som allra bäst. Jag har faktiskt hittat flera recept jag vill testa. Som gös smaksatt med salvia och citron och serverad med - kantareller och en lockande het gurksallad. Så visst, den skulle passa bra i stugköket.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar