Min blogglista

lördag 13 april 2013

Osympatisk liten roman

 Säg Pija Lindenbaum (bilden) och de flesta nickar igenkännande. Hennes barnböcker är många uppvuxna med. Nu debuterar hon som vuxenförfattare med kortromanen "Plats":
  Den handlar om en medelålders kvinna som håller på att bryta ihop. Hon är en alldeles vanlig kvinna med kontorsarbete och man och en vuxet son som har hamnat i ett tillstånd där allt börjar kännas främmande. Vardagliga möten och situationer känns konstiga och hotfulla. 
   Så en dag lämnar hon hem och arbete och barrikaderar sig i en sunkig, lånad lägenhet där hon skär av förbindelsen med omvärlden. Slänger mobiltelefon och dator.Och så skaffar hon en hund. Nu är det bara hon och hunden.
  Jag tycker det här är en osympatisk liten bok, inte minst för att kvinnan bara ser sig själv och inte vad som händer omkring henne. Och hunden hon skaffar, ja inte är det för att hon gillar hundar utan för att hon ska ha någon att dominera. Och hunden går det illa för, på alla sätt och vis. Tänker inte gå in på detaljer men jag har svårt för beskrivningarna här.
 Så, läs den här - om ni vill känna er inlåsta med en oförutsägbar kvinna.

1 kommentar:

  1. Boken är säkert bra, på ett obbehagligt sätt, men jag får ingen som helst lust att läsa den!

    SvaraRadera