Min blogglista

fredag 19 april 2013

Helgen är räddad

Jag har haft det på känn att Elly Griffiths nya bok var på väg - och idag kom den. Nu är helgen räddad vad beträffar njutläsning för Griffiths är en så bra intrigmakare. I "En orolig grav" handlar det, som så ofta om intriger i högskolemiljö. Hemligheter som inte får komma fram och som kan vara dödligt farliga.
   Det börjar med att  en man blir innebränd i sitt hus vars ytterdörr är låst utifrån. Offret är en före detta studiekamrat till arkeologen Ruth Galloway - som är Griffiths hjältinna - han har strax före sin död skickat ett brev i där han berättar att han gjort ett sensationellt fynd i närheten av Blackpool.   
   Fyndet rör den mytiske kung Arthur och eftersom Ruth är specialist inom området gamla skelett ber han om ett expertutlåtande. I samma brev framgår att han är rädd, men han hinner aldrig förklara varför.
  Och allt medan Ruth kartlägger Dans upptäckt börjar omgivningen bete sig misstänkt. Det står klart att starka krafter inom universitetsvärlden vill undanhålla något från offentlighetens ljus.Det här är den femte boken om rättsarkeolog Ruth Galloway och kommissarie Nelson, ett omaka par med komplicerad inbördes relation. Torr humor och skickligt sammanvävda intriger har gett Elly Griffiths böcker en stor och hängiven läsekrets.Har ni inte läst henne förut så prova med "Janusstenen" eller "Huset vid havets slut".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar