Min blogglista

torsdag 4 april 2013

Ordna fest à la vintage

   De populära mode- och vintagebloggarna Linda Hansson, Louise Lemming och Emma Sundh presenterar sju olika teman för fest i nyutkomna" Vintageparty", en förföriskt vacker bok som


tar avstamp i sent 50-tal och i 60-talet. I boken finns beskrivning på hur man syr sig en klockkjol - och ack ja, de var mode i ungdomen. Jag minns en röd med härlig vidd.
    Vintagebröllop och temafester med utgångspunkt i Do It Yourself-rörelsen, är en stor trend i USA och Storbritannien. Nu tar författarna konceptet till Sverige och använder svenska referenser. Visst, vi som varit med ett tag kan tycka att originaltiden var bättre - vi var ju unga då. Men ingen mår dåligt av lite verklighetsflykt heller.
   Det är bara att ta till sig av de vackra bilderna, finurliga tipsen, läckra recepten, inspirationen för sminkning, frisyrer och kläder och en nypa av din egen kreativitet gör det perfekta partyt möjligt.

    Miljömedvetenhet, budget och man tager vad man haver är utgångspunkt för idéerna.
   Författarna uppmuntrar oss också att ta till vara våra originella och genuina miljöer. Låt festlokalen utgöras av en folkpark, en vacker gammal lada, en vindpinad brygga, en ungdomslokal på landet eller en blommande äng och bygg din fest på teman sprungna ur historiska traditioner - allt för att skapa nya och personliga traditioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar