Min blogglista

onsdag 3 april 2013

I den lila åldern?

"När åren börjar ila
klär sig tanterna i lila"
  Vem som skaldat så vet inte Cecilia Hagen men hon håller med om att det stämmer. Lila är en fin färg för dem som passerat 60-strecket. Hon har skrivit några böcker tidigare om Kulla-Gull-generationen, som växte upp med böckerna om Kulla-Gulla, och som nu nått mogen ålder.
  Hagens nya bok heter "Kulla-Gullas lilla lila - Ett manifest för blivande pensionärer och  riktar sig till den som står i slutet av sitt yrkesliv eller redan blivit pensionär. Det är en  rolig och lätt syrlig ABC-bok för blivande tanter och alla andra. Fylld av tänkvärda, inspirerande och oväntade tankar om pensionsåldern skriver Cecilia Hagen på sitt oefterhärmliga sätt om alltfrån Barnbarn och Bostad, Choklad och Champagne till Ilska och Inkontinens. Hon diskuterar Erica Jong och Jane Fonda, Nora Ephron och nätdejting och grunnar över Mat och Motion ... och på P självaste Pensionen. 
   Mest handlar det främst om att försöka glädja sig åt friheten istället för att drabbas av pensionsångest. För vem är man när man inte längre har ett arbete att gå till? När man inte har något annat svar på den första fråga  "Och vad sysslar du med?" än: "Jag är pensionär". 
   Det kan säkert vara knepigt för många av oss. Är man ensamstående kan det bli lite ödsligt att vanka omkring mol allena hemma, är man inte ensamstående kan det bli minst lika knepigt att vanka tillsammans med någon annan dagarna i ända. Eller kanske vankar man överhuvudtaget inte och tiden räcker knappast till.
  En hoppfull liten bok och betydligt mer underhållande än Maos lilla röda - en bok som många kullagullor träffat på... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar