Min blogglista

fredag 26 april 2013

En riktigt bra roman

 Idag kom den ut, Liselott Willéns femte roman. "Jakthistorier" heter den och här försiggår en jakt på flera plan i den åländska staden Mariehamn. Författaren är född och uppvuxen på Åland men bor nu i Sverige.
  I romanen har Erik Sorsa återvänder till barndomsstaden  på Åland efter en framgångsrik karriär som chefsrekryterare. Han är ensamstående och finner plötsligt livet meningslöst, han har nått sina uppsatta mål och fått den status han eftersträvat. Så vad ska han nu jaga efter?
   På en tillställning i det nya kulturhuset får han syn på en kvinna i svart och Erik inte kan sluta tänka på. Samtidigt får han ett erbjudande om att rekrytera en ny chef till Mariehamns konstmuseum, ett uppdrag alldeles för simpelt för honom. Han accepterar när det visar sig att den attraktiva kvinnan  är gift med en av de tre aspiranterna.
  Erik, som alltid har haft kontroll, alltid har haft förmågan att avslöja människor och deras svagheter, snärjs in i en väv där det gäller att ta kontroll över någon annan. Men i kvinnan har han träffat sin like i manipulation. Vem är jägare och vem är byte?
  Willén har skrivit en tät och spännande roman som fångade mig helt. Läs den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar