Min blogglista

lördag 30 januari 2016

Amerikanska Karthago

Amerikanskan Joyce Carol Oates, ständig kandidat till Nobelpriset, är en produktiv författare och jag har inte alls läst alla hennes romaner. Men "Kartago", som kom ut i fjol, har jag läst och historien utspelar sig i nordöstra USA, författarens hemtrakter.
  Den unga Cressida Mayfield försvinner i vildmarken utanför det lilla samhället Karthago, New York. Traktens invånare hjälper till i sökandet, men dagarna går utan att något resultat.
  Den siste som tycks ha sett Cressida är systern Juliets före detta pojkvän, en ung Irakveteran som är svårt traumatiserad av sina krigserfarenheter. Misstankarna mot honom stärks, samtidigt som familjen Mayfield slås i spillror av sorgen efter en dotter som de kanske redan förlorade innan hon försvann.
    "Karthago" är en roman om våld, kärlek och förlåtelse och om vad våldet gör med vanliga människor. Ett nog så aktuellt amerikanskt tema. Ett mörkt och fängslande familjedrama på drygt 500 sidor, porträtterar människor och landskap där några av hennes mest omskakande romaner utspelar sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar