Min blogglista

söndag 17 januari 2016

En stark norrman till

 Jag vet inte hur det kommer sig men Norge kommer nu starkt som deckarnation. Senaste starka tillskottet är Samuel Björk som - än så länge - bara finns med en bok översatt till svenska. "Det hänger en ängel ensam i skogen". Den är såld till 21 länder och har gjort stor succé i Norge.
   Mordutredaren Mia Krüger är sjuk och har lämnat polisen och bosatt sig på en ö. Dit kommer hennes gamle kollega, den godmodige kriminalkommissarien Holger Munch, för att övertala henne att återvända till jobbet. Han behöver hennes hjälp i ett skrämmande och besynnerligt fall. En flicka har hittats hängande livlös i skogen med skolväska på ryggen och en lapp om halsen: ”Jag reser ensam.” Mycket pekar på att den hänsynslösa mördaren kommer att slå till igen och Krügers efterforskningar leder till ett sex år gammalt fall där ett spädbarn kidnappats från en förlossningsklinik.
   Men utredningen blir mycket mer personlig än vad Munch och Krüger har tänkt sig. Och snart går det upp för dem att de själva blivit en bricka i mördarens cyniska dödsspel.
  Det här är en gastkramande thriller som håller en i ett järngrepp från första till sista sidan.Börja inte läsa om ni inte är beredda på en vaknatt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar