Min blogglista

torsdag 14 januari 2016

Ungas röster

Berättarministeriet är en svensk organisation som ordnar olika läs- och skrivaktiviteter för barn och unga i områden där arbetslösheten är stor. Genom programmet BM-debutant får tio ungdomar mellan 15 och 18 år möjlighet att utveckla sitt skrivande i samarbete med Bonniers förlag. De tio utvalda har skickat in en text som de fått antagen. Sedan har de bearbetat den i samarbete med förläggare och redaktörer, precis som riktiga författare.
    Resultatet av de mödorna kan man se i novellsamlingen "Röster ur skuggan". Det är andra året i rad som förlaget Forum, i samarbete med Berättarministeriet, presenterar en samling noveller av debuterande unga författare.
    Här finns de starka känslorna, mörker och glädje, humor och sorg, utforskar de livet i stort och ur ett tonårsperspektiv. Mardrömmar, dystopiska framtidsbilder, familjedramatik och kärlek är några av de teman som behandlas med stor passion och ambition. Kanske man här hittar namn som blir etablerade om några år. Allt är möjligt! Det finns många bra iakttagelser här som lär oss hur unga människor tänker och känner.
 Boken kan med  läsas av både unga som av äldre men fungerar säkert också bra för att diskutera de frågor som novellerna ställer till exempel i skolklasser
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar