Min blogglista

måndag 4 januari 2016

Våldsamt självbelåten

   Den här kan du väl läsa sa en bekant och gav mig "Klara färdiga dö!" av Lars Forsberg. Det är den andra boken om den våldsamt självbelåtne kommissarie Torsten ”T-Rex” Rexelius. En hejdlös kriminalkomedi , men framför allt ett porträtt av en man som ständigt hittar nya sätt att tappa fotfästet.
   Eftersom jag är en ganska snäll människa bestämde jag mig för att ge boken en chans, och den
var inte så tokigt. Kommissarie Torsten ”T-Rex” Rexelius har alltid sett sig som den självklara vinnaren. Men plötsligt har det börjat blåsa på toppen. På jobbet är allting upp och ner. Polismyndigheten byggs om och inte ens Torsten sitter längre säkert. Saken blir inte bättre när han klampar rakt in i ett pågående brott och själv blir utpekad som gärningsman.
     Lika illa är det på hemmaplan där Torsten ständigt måste bevisa sin duglighet för sambon Ulla och hennes fina vänner. Dessutom har hans växande midjemått av någon anledning blivit ett samtalsämne. Lyckligtvis inträffar ett brutalt mord precis när Torsten som bäst behöver det. Äntligen får han demonstrera sin skicklighet och bevisa att han fortfarande är rätt man på rätt plats.
Dessvärre går ingenting som han tänkt sig och magen fortsätter växa.
   När Torsten inser att det är vinna eller försvinna som gäller gör han som han brukar: gasar istället för att bromsa. På köpet får läsarna ett och annat gott skratt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar