Min blogglista

tisdag 19 januari 2016

In i en dröm

   En urstark men lågmäld berättare är Ellen Mattsson. Få kan som hon få det bohuslänska landskapet att leva och vibrera. Hennes nya roman heter "Sommarlek", passande när de vita drivorna växer, och handlar om att längta till något man inte kan fånga.
   I ett vackert gammalt hus vid havet, väl dolt av lövskog, finns en farmor och tre tonåriga syskon som bor hos henne varje sommar. Det är oemotståndligt lockande för endabarnet Sandra från samhället intill. Hon snubblar över huset av misstag och söker sig sen allt oftare till huset och människorna där. Hon fascineras av deras traditioner och sätt att tala med varandra och av husets nedgångna skönhet.
    Hon vill höra till, och hon får vara med på farmoderns och syskonens kalas, utflykter och segelturer. De lovar att lära henne segla. Men saker och ting ser olika ut från olika håll. När syskonen är kvar fast höstterminen har börjat står det klart att något är allvarligt fel i deras familj, och Sandras vanliga föräldrar i en vanlig tegelvilla framstår plötsligt som mer lockande. Men Sandra fortsätter att söka sig till det gamla huset – och när sommaren är slut är allt förändrat.. Sommarleken är en berättelse med många bottnar – en bok att fundera kring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar