Min blogglista

fredag 4 augusti 2017

Att omvärdera sina val

"Det kommer alltid en ny himmel" av Lori Nelson Spielman är en varm och lyhörd roman om kärleken mellan en mor och en dotter, och om att hitta tillbaka till det i livet som i det långa loppet  betyder något.
    Elizabeth har inte lång tid kvar att leva och hon vet att hennes 34-åriga dotter Brett inte är lycklig, trots ett på ytan perfekt liv med pojkvän, jobb och lyxig lägenhet. Hur ska Elizabeth kunna hjälpa sin dotter?
    När testamentet efter Elizabeth ska läsas upp räcker advokaten Brett en skrynklig, gulnad papperslapp. Lappen innehåller en lista med de livsmål Brett skrev ner som tonåring och som hennes mamma sparat i hemlighet och nu ber henne att försöka uppnå: allt från att bli förälskad och skaffa barn till att skaffa en häst, arbeta som lärare och lappa ihop förhållandet till den frånvarande pappan. Men hur ska det gå till?
    Lärardrömmen har Brett för länge sedan övergett för en högavlönad marknadsförartjänst. Pojkvännen Andrew vill inte ha barn och Brett har gett upp hoppet om att någonsin bli mamma. Och hennes pappa är död sedan sju år tillbaka. Försöken till att bocka av listan visar sig vara slingrande och oförutsägbar. Brett får lov att ge upp sin bekväma tillvaro och ompröva många av sina val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar