Min blogglista

tisdag 1 augusti 2017

Om de adopterade

 Lena Hansson är född i Borås och bor idag i Stockholm. Hon har verkat som journalist i många år, bland annat på DN och Sveriges Radio. Under åtta år bodde Lena Hansson i Latinamerika och arbetar idag på biståndsorganisationen Diakonia. Hennes roman "Ett liv utan början" handlar om de problem som adopterade barn kan drabbas av. Boken är fiktiv men skildringen av Colombia är på pricken eftersom författaren bott i landet.
  Åsa kom till Sverige när hon var fyra år. Sedan dess har hon burit på ett tomrum, ett hål i själen. Hon tycker att det är adoptionens fel. Men om hon får träffa sin biologiska mamma kommer allt att kännas bättre.Tror hon.
    Det är bara några minuter kvar till landning. Så länge Åsa kan minnas har hon drömt om detta ögonblick. Att vara tillbaka i Colombia igen. Att äntligen få veta vem hon är och hur hennes liv började. Det är känslor som nog alla adopterade har haft någon gång under sitt liv och när det kan vara bra att veta att man inte är ensam. Om man inte kan prata med sina adoptivföräldrar om det, som i Åsas fall, så kan den här boken hjälpa till.
   Det är en roman om längtan efter en okänd mor, om att inte veta vem man är och om det mod som krävs för att ta reda på det. Den handlar också om rasism, fattigdom, klasskillnader och inbördeskrig. Och om kampen för att hitta det första, avgörande kapitlet i boken om sitt eget liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar