"Paolo Robertos stora italienska kokbok" är en samlingsvolym och här möts Paolo Robertos båda kokböcker " Mina fastrars mat" och "Mina gästers mat". Den ena med foten i det syditalienska landskapet och den andra på Skinnarviksberget i Stockholm.
Men böckerna innehåller inte bara mat, här finns plats för alla gäster, fastrar, berättelser och recept. Den napolitanska
maten presenteras med humor och värme.
Boken är en kärleksförklaring
till mat och traditionen att dela en god måltid med familj och vänner,
och det spelar ingen roll om man gör det på en skuggig bakgård i Italien
eller runt grillen i Sverige.
Här hittar man recepten som Paolo
lyckats lirka ur sina fastrar, som till exempel klassisk tomatsås,
pasta med salsiccia, rosmarindoftande kyckling och halstrad tonfisk, och
allt det söta goda, som mascarponekräm med amaretti-kakor och choklad,
eller fyllda persikor med vaniljglass.
Det är definitivt en bok som får magen att kurra om man bara läser den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar