Min blogglista

måndag 21 augusti 2017

Spänning i Blå villan


Cozy crime, alltså mysdeckare, i en lätt diffus finlandssvensk småstadsmiljö -  så lanserar förlaget Eva Frantz' andra deckare "Blå villan". Hon debuterade i fjol med "Sommarön", en gåta av det slutna rummets karaktär. Nu har hon kavlat upp ärmarna och skapat en polisroman i småstadsmiljö med Anna Glad som polis.

    Det börjar mitt i natten, när ett ungt par på väg hem från en fest hittar en liten pojke irrande längs landsvägen. Han bor i den blå villan i skogsbrynet. På köksgolvet ligger pojkens mamma Becca i en pöl av blod. Hjälp tillkallas och den svårt skadade kvinnan förs skyndsamt till sjukhuset.  
    Poliskommissarie Anna Glad får i uppgift att utreda brottet. I Anna Glads tillvaro kunde saker och ting också vara bättre, hennes arbetslösa man sitter hemma och spelar tv-spel dagarna i ända.
   Det visar sig att Becca Stenlund driver den superpopulära livsstilsbloggen Blå villan och att hennes liv har hotats i bloggens kommentarsfält. Beccas man Peter har tröttnat på jakten efter det perfekta livet och har flyttat från sin fru, och därmed förlorat drömhemmet och familjetillvaron. Becca kämpar för sitt liv på sjukhuset men i den låsta tomma villan dyker det  upp färska blommor i en vas.
   Spänningsintrigen är skickligt flätad och upplösningen överraskar även en erfaren deckarfantast. Frantz har definitivt talang för intrigflätning, ska bli spännande att se vart nästa Glad-bok tar vägen. Blå villan är den första delen i en planerad serie med polisen Anna Glad.
    Frantz skriver träffsäkert pm livet i bloggosfären och om de bubblor som skapas där. Becca verkar vara en som försöker att få liv och yta att vara samma sak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar