Min blogglista

torsdag 24 augusti 2017

Spanar på erotik


I Carin Hjulströms fjärde roman om journalisten Frida Fors, "Lust och längtan" heter den, har Frida får en ny svensk-amerikansk producent som direkt har ledningens öra. Fridas kvällsprogram ”Sena samtal i P4” måste bli sexigare för att utvecklas och locka nya lyssnare. En statlig utredning om svenska folkets sexvanor utifrån en folkhälsoaspekt blir utgångspunkt och plötsligt ska Frida prata avspänt i radio om lyssnarnas erfarenheter av sex, samliv och kärlek. Hon tvekar, men vill samtidigt inte vara en bakåtsträvare.
   Producenten är dessutom nyinflyttad i stan och vill genast bli Fridas bästa vän.Hon har hört att det ska finnas en man i Göteborg med extraordinära sexuella talanger som gör kvinnor galna av åtrå och hon lockar förstås med Frida ut i stadens nattliv.
   Och hemma i radhuset i Kålltorp ekar fortfarande tomt. Barnen är utflugna och Fridas flirt med läkaren Martin på andra sidan gatan blir inte vad hon drömt om. När myndigheterna vädjar till folk som har outnyttjad boyta att hyra ut ett rum ställer Frida upp. Hon får massor av svar och väljer en kvinnlig student från Centralafrikanska republiken: jurist, litteraturintresserad och perfekt som inneboende. Men när Mic
hell, 34 år, dyker upp är det en man....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar