Min blogglista

onsdag 2 augusti 2017

En sårig relation

 Romanen "Ingen alls" är den sjätte delen i Lotta Thells uppmärksammade  romanserie som är baserad på hennes egna livserfarenheter.
  Huvudpersonen Eva går under många år hos terapeuten Anna, som hon också utvecklar en nära personlig relation till. Anna är en karismatisk person, en stark kvinna som uppger sig stå på de svagas sida, och som hela tiden funnits med Eva under de tuffa åren.
   Anna adopterar Eva och Eva, som önskat sig en mor- och dotterliknande relation vill att hennes egen dotter, Mino, ska få en mormor. Men hon känner hela tiden att hon inte räcker till, att Anna förväntar sig mer och dikterar villkoren för deras umgänge. Någonstans förstår Eva att deras relation inte är okej, men hon har ju ingen annan.
   Smärtsamt inser Eva att Anna inte alls är den hon längtat efter - varken trygghet eller villkorslös kärlek finns där. I stället växer bilden av en mycket manipulativ kvinna fram, en som spelar rollen av mamma och mormor när det passar henne. Än en gång är Eva fast i en destruktiv situation och det som plågar henne mest är vad hon utsätter Mino för.
   Man frågar sig när man läser om situationen hur mycket elände en människa orkar med.


1 kommentar:

  1. Har läst de första böckerna i serien, men sen har jag inte läst resten. Måste verkligen göra det framöver.

    SvaraRadera