Min blogglista

torsdag 3 augusti 2017

Hebriderna igen

 Peter May är en skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike. Hans Lewis-trilogi har hyllades av kritiker och läsare och har vunnit en rad priser. Nu återvänder May till Hybriderna i  "Coffin Road", som är Mays senaste fristående kriminalroman. 
   Intrigen tvinnas av tre olika trådar  Först spolas en man upp, halvt ihjälfrusen på en ödslig strand på ön Harris i Yttre Hebriderna. Han har ingen aning om vem han är eller hur han kom till platsen. Hans enda ledtråd är en karta över en rutt vid namn Coffin Road. Han vet inte vart den kommer att leda honom, bara att han måste följa den.
     Så har vi kriminalinspektör George Cann, som korsar Atlanten till en avlägsen klippö utanför Yttre Hebriderna. Fylld av onda aningar kliver han i land på den plats där tre fyrvaktare mystiskt försvann ett sekel tidigare. Men nu finns det en ny gåta där: en man hittad ihjälslagen på samma klippa.
I    Och i sitt flickrum i Edinburgh sitter tonåriga Karen Fleming och grubblar över vad som hände hennes döde far, en framstående vetenskapsman. Två år efter att man hittade hans självmordsbrev kan hon fortfarande inte tro att han frivilligt skulle ha övergett henne.
    Coffin Road följer dessa tre riskfyllda resor mot en enda, chockerande sanning  och insikten om att okunskap kan leda till vår död. May är i högform i denna berättelse, som vanligt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar