Min blogglista

lördag 26 augusti 2017

Nora Sand igen

 " Den blå poetens kärlek" är Lone Theils andra deckare om den snokande journalisten Nora Sand. Första gången hon dök upp var i fjol i nagelbitaren  "Flickorna på Englandsbåten",Thei
ls framgångsrika debut som deckarförfattare.
   Nu handlar det om den världsberömde iranske diktaren och nobelpristagaren Manash Ishmail som under sin flykt från Iran har skilts från sin hustru Amina. Nu är hon spårlöst försvunnen. Han har vägrat helt att ge intervjuer, men när Globalt tar kontakt säger han ok på ett villkor - Nora Sand ska göra intervjun.
   När de träffas får Nora snabbt klart för sig att han vill ha hennes hjälp att hitta Amina, som senast synts till i London. Jakten på Amina leder Nora till dolda platser, där illegala flyktingar håller sig gömda på flykt från myndigheterna. Nora kastas med fara för sitt eget liv in i en mörk värld där vissa människoliv är mycket mindre värda än andra. Samtidigt blir hennes romans med Andreas, som väntar barn med en annan, allt mer komplicerad.
   Jag tycker att den här boken inte är lika vass som debuten. Men skildringarna av London är bra men så har ju författaren, som är danska, bott många år i staden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar