Min blogglista

onsdag 23 augusti 2017

Uppklädda noveller

   Denna höst återkommer Inger Edelfeldt till novellgenren, efter en lång utflykt till romanvärlden. Det är en efterlängtad come back hon gör med "Kläderna" för här gnistrar det om hennes prisbelönta novellkonst.
   Det finns tio noveller samlade här och alla handlar de på ett eller annat vis om kläder, förklädnader och roller. Här berättas om de lyckliga eller olyckliga stunder när maskerna faller och sårbarhet och längtan skiner igenom.
   Som i  Vit hatt, svart hatt när den prövade Malin utbrister:"The bad guy in the black hat, det är ju jag!"  när hon bara måste ha en svart Stetsonhatt. Och Katja i "Nyanser av Djuret" ryser av minnena, när hon finner sin bortglömda vinfläckiga tunika. Medan Martin i "Allure" för allt i världen inte vill att hans mamma ska ta fram sin gulnade gamla brudklänning. Eldslukande Colins läderjacka i "Den jävla bitchen" är ett av stegen på väg till total karisma - eller? Och åttiåriga Ako i "Ömsa skinn" tänker att hela människokroppen också är ett slags kläder, till syvende och sist.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar