Min blogglista

lördag 5 augusti 2017

Stråk av allvar

   Anna Jansson, mest känd för sina böcker om Maria Wern, är tillbaka med den tredje boken i serien om Angelika Lagermark, hårfrisörska på Salong d' Amour i Visby. Hon som fixar frisyrer och förmedlar kontakter med samma varma hand. "Kärleksdans i obalans" heter årets bok.
    En annons i lokaltidningen blir startskottet för en serie oväntade händelser. Den stuga vid havet där Angelikas gammelmormor Amalia bodde hela sitt 94-åriga liv är till salu. Amalia var en klok gumma och många var de som kom för att få råd och hjälp i livets svåra skeden. Men molnen hopar sig kring Angelika, hennes sambo Magnus beter sig allt konstigare och flyttar ifrån henne. Angelika förstår först ingenting men sedan blir hon varse att Magnus är sjuk.
   Samtidigt fortsätter relationsarbetet på frisersalongen med att hjälpa kunderna att hitta kärleken. Det är det enkla. Den svåra är att behålla kärleken när motgångarna kommer.
  "Kärleksdans i obalans" är en bok om att älska i med- och motgång, och om den berg- och dalbana det innebär att leva med någon som förlorat greppet om verkligheten. Det finns ett stråk av större allvar i boken även om Angelika och hennes systrar lockar till skratt med vassa repliker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar