Min blogglista

fredag 19 december 2014

Annorlunda spänning

 Trött på slentriandeckare? Då kan "Summan av kardemumman"  av svenskindiern Zac O'Yeah, med underrubriken En fruktansvärd roman vara värd ett försök.Språket är spänstigt och fullt av osannolika liknelser. Som "Sverige var som en dokusåpa. Som ett badkar som inte skrubbats rent på åratal."

   Det är lördag eftermiddag på en svensk ambassad någonstans i Mellanöstern. Kontorsarbetet avbryts av ett brådskande telefonsamtal. En turist är skjuten. Mordell, svensk chargé d'affaires, beger sig ut på ett vanskligt räddningsuppdrag i ett farligt bergsområde där terroristnästen och flyktingläger existerar sida vid sida.
   Sju veckor tidigare. En bombattack resulterar i att en krigskorrespondent från Texas förolyckas under gåtfulla omständigheter. Var det en olyckshändelse eller hade han kommit en farlig sanning på spåren? O'Guffin, korrespondentens unga brittiska kollega tvingas fly för sitt liv efter att ha ifrågasatt den officiella sanningen.
   Under tiden, i en liten bergsby i gränstrakten mellan krigets helvete och paradiset på jorden, flyttar ett ungt svenskt biståndsarbetarpar in i ett underligt hus. Pontus och Hjärtrud har kommit för att starta en klinik för flyktingar. Men vem är deras mystiske granne?
   Alla disparata trådar löper mystiskt nog i en skrämmande riktning .Och vem ska stoppa världens undergång? Och hur? »

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar